Anmeldelse af Kim Hejn, maraton og 100 km ultra-løber

Test af thriv™ Energy T-shirt [sommer 2011]

Jeg blev i juni måned kontaktet af John Andrews, indehaver af thriv.dk, og blev forespurgt om jeg havde interesse i at teste en økologisk løbe T-shirt.

Jeg fik til opgave, at lave en test af thriv Energy T-shirt, thriv™ sportstøj er lavet af en patentanmeldt højteknologisk blanding af økologisk bombuld, bambusviskose og elastan. Den revolutionerende fremstilling og naturblandingen hedder BamCo® og er et resultat af 2½ års forskning og udvikling, jvf. deres hjemmeside thriv.dk, som også fortæller om design, og egenskaber, så det vil jeg ikke komme nærmere ind på her.

Da jeg modtog den, var min første tanke, at jeg ville omkomme i en bomulds T-shirt enten pga. for høj varme eller fordi den var tung af regnvand fra den danske sommer. På det tidspunkt havde vi det forholdsvis varmt, og tøj var blot et nødvendigt onde. Når jeg løber, skal jeg have så lidt på som muligt, uden at jeg skifter til kategorien naturist. Hvis jeg kan mærke tøjet, generer det mig som udgangspunkt, så for mig er det vigtigt, at det er behageligt at have på.

I forhold til mine test af løbetøjet, skiftede vejret mellem varmt og regnfuld, altså normal Danske sommervejr, så har nu løbet i T-shirten en hel del gange, og første gang jeg tog T-shirten på blev jeg positiv overrasket, nok specielt fordi jeg normalt løber i syntetiske T-shirts, og denne er lavet af en speciel sammensætning hvori bomuld fylder en del, hvilket gør at den er meget behagelig at have på, hvilket er et godt udgangspunkt når man skal ud og svede på landevejene.

Jeg har en hel del løbe T-shirts (vel nok 10 eller flere), og alle er uden undtagelse lavet af 100 % polyester, og har altid været godt tilfreds, men efter at have prøvet en thriv har jeg ændret min holdning, da fornemmelsen på kroppen er helt fantastisk, den er lækker blød, har en god pasform, med rund hals, som er tilpas løs, så den strammer overhovedet ikke omkring halsen.

Kim Hejn 2014
Efter mange ganges brug og vask er formen stadig den samme, men vigtigst af alt, den lugter ikke så fælt som normalt syntetisk løbetøj, hvilket gør at den får topkarakter i brug.

Det var ’spændende’ at teste den i regnvejr, da det nok er bomulds værste fjende, men selv om jeg blev gennemblødt, og T-shirten var sjaskvåd og klistrede til min krop, var den på ingen måde generede at have på, og føltes ikke tung. Den første regnvejrstur var på 22 km, og fik den første byge efter 5 km, og så ellers jævn fordelt op til 15 km, hvorefter solen brød igennem, og begyndte at tørre mit tøj, og det er nok her det eneste anke punkt er, for det tager en del længere tid før T-shirten er tør i forhold til en syntetisk udgave, men trods den stadig var våd, klistrede den ikke til kroppen, og den holdte også på varmen, så jeg følte mig på intet tidspunkt kold, og vigtigst af alt, den sled ikke hul på mine brystvorter, faktisk kunne jeg slet ikke mærke på dem, at jeg havde været i regnvejr, meget positivt.

Min konklusion er helt klart meget positiv, den er lidt varm at løbe i når temperaturen nærmer sig de 18 grader, men jeg er også en ’varm’ løber, men man nyder godt af varmen når man er våd, for der holder den rigtig godt på varmen. Hvis man skal i petitesse afdelingen så tager den lige vel lang tid om at tørre, men det anser jeg ikke som et problem, da det jo typisk sker henover natten.

tascPerformance.dk sælger denne T-shirt for 255,- Jeg synes prisen er mere end rimelig for en T-shirt i denne kvalitet, og så er den oven i købet økologisk.

Og så til det sidste og vigtigste, der er efterfølgende kommet en singlet i samme kvalitet, som også er indkøbt, og den er knap så varm, så den er en vinder på de lidt varmere dage.

Jeg er 47 år, har løbet siden 99, og de sidste par år har det været meget seriøst. Har gennem de sidst år også uddannet mig til DGI løbetræner, jeg træner i Vejen Tri, og fungerer som løbetræner i Læborg Runners. Min største oplevelse med løb var helt klart i 04 hvor jeg gennemførte New York City Marathon, det er virkelig en oplevelse for sig selv, men også deltaget i Copenhagen og HCA Marathons gentagne gange og de er bestemt også værd at deltage i.

Grunden til jeg fik muligheden for at teste, var formodentlig den at jeg i første halvår trænede op til mit første 100 km ultra løb, som jeg gennemførte 12. juni, hvilket bevirkede at jeg løb 5 gange i ugen, og havde et ugentlig km tal mellem 100 og 150 km. Jeg er ikke en hurtig løber men er meget stabil på distancen, og koncentrer mig nu primært om Marathon og ultra Marathons.

Kim Hejn tre år efter denne anmeldelse blev skrevet.
Sommer 2014 efter 59 km løb - selvsamme t-shirt anmeldelse blev skrevet om i 2011.